מחוסרי אמנה במוכר דירה שדורש הסדרי תשלום

שאלה:

שלום רב,
פרסמתי את הדירה שלי למכירה, בא אדם וסגרנו ביננו שאני מוכר לו, ונגשנו לעו"ד שיכין לנו חוזה, מרגע הסגירה ביננו עד לרגע חתימת החוזה, (שעדיין לא היה) היה ביננו כמה וכמה אפשרויות של הסדר תשלום, דהיינו, מכיוון שהיה לנו הרבה זמן בין הסגירה ביננו לחוזה, היה לנו הרבה זמן לחשוב, ולכן כל רגע שיננו את דעתינו במטרה למצוא את הפיתרון הכספי הכי טוב בשבילנו. בסופו של דבר רגע אחד לפני חתימת החוזה שיניתי את דעתי פעם נוספת, והקונה טוען לי שאני לא יכול לעשות את זה כי התחייבתי לו, חשוב לציין שלא היה חתימה של חוזה על ההתחייבות הזו, אבל היו דיבורים די רציניים, (אבל הם השתנו כל הזמן) האם מותר לי לשנות את דעתי ערב החוזה או לא? אשמח לתשובה בדחיפות.

תשובה:

שלום וברכה,

כל עוד לא חתמתם על החוזה מותר לך לדרוש הסדרי תשלום לפי בקשתך. ההסכם הסופי היה שאתה מוכר לו את הדירה, ולא היה סיכום סופי על הסדרי התשלום ולכן אין כאן איסור של מחוסרי אמנה. מלבד זאת יש פוסקי זמנינו שסבורים שברכישת דירה לא שייך איסור מחוסרי אמנה, כיון שמדובר בעסקה גדולה מאוד, אין סמיכות דעת על לחתימת החוזה או זכרון דברים. ולכן מותר לך לדרוש את התנאים שתרצה.

בהצלחה.