החזרת כסף

שאלה:

שלום הרב אבא שלי הלווה לי לא מזמן כסף ועכשיו באלי לתת לו יותר כסף בגלל שהוא נותן לי כסף שאני יוצא עם חברים מותר לי לתת לו יותר בתור מתנה יותר כסף

תשובה:

שלום וברכה,

כל תוספת עבור מתן ההלוואה הרי זה איסור ריבית. ולמרות שהסיבה של התוספת בגלל שהוא עוזר לך, אבל כאן שאתה מחזיר תוספת בפירעון ההלוואה בגלל שהוא הלווה לך ובגלל שהוא עוזר לך הרי זה איסור ריבית. פעם אחרת תתן לאביך מתנה עבור כל העזרה שהוא מעניק לך.

בהצלחה.