שיט משותף בסירת פדלים בימי נידה

שאלה:

האם מותר בימי נידה לנסוע עם כל המשפחה בסירת פלדים כשהאבא ואמא מסיעים את הסירה

תשובה:

אסור לנסוע יחד בספינה קטנה אפילו בשני מושבים נפרדים אלא אם כן יושב מישהו ביניהם ומפסיק. כך שבלאו הכי כיון ששני המושבים סמוכים זה לזה הדבר אסור, גם בלי שנכנס לשאלה האם הם מרגישים זה בפעולה של זה או לא.

מקורות:

ראה חכמת אדם סי' קטז סעי' ה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לבני ספרד יותר קל, אבל ראה אבני שהם לרב פנירי סי' קצה שדן בזה בארוכה והביא מדברי הפוסקים שהמחמיר תבוא עליו הברכה ורק כשיש אדם מפסיק ביניהם יש להקל בשופי. ומכל מקום במקרה שלנו ודאי חמור הדין יותר כיון שהם מרגישים אחד בתנועות השני על ידי הפדלים, ובפרט כאשר מדובר בפדלים מחוברים שזה פשיטא שאסור.

  2. ואיך הדין באופניים משפחתיים כשהבעל והאשה לא יושבים זה ליד זה אלא אחד מלפנים והשני מלאחור, אך שניהם מסובבים הפדלים וגם בני המשפחה משתתפים בזה