טרויה

שאלה:

קיימת חנות שעושה תחרות מי מגלה סוג הבשר עפ"י תמונה, אני משתתף ויודע את התשובה כי אני מומחה לסוגי בשר, חבר שלי שואל אותי שאני יגלה לו ואמרתי לו את התשובה, הם מחלקים 15 קילו ל15 זוכים (קילו לזוכה), האם מותר הי' לי לגלות לחבר שלי שגם יזכה ? הרי ממילא הם יחלקו ל15 אנשים אז למה לא ?

תשובה:

שלום וברכה,

מסתבר שלך אסור לגלות לחברים ולשלוח אולם שישתתפו בטרויה, אבל אם חבר שלך מברר מותר לך לענות לו, ומותר לו אח"כ להשתתף בטרויה. כיון שהם לא אסרו על המשתתפים לברר אצל אחרים, ואתה לא שלחת אותו  עם המידע שישתתף אלא הוא מברר ומשתתף.

בהצלחה.