חלק מהשכנים לא משלמים ועד בית

שאלה:

שילמנו לוועד הבית במשך 9 שנים. עכשיו שעברנו דירה התברר שחלק מהדיירים לא שילמו במשך שנים ועד הבית. ועד הבית התקיים באופן פרטי ללא השתייכות לאגודה לתרבות הדיור.
יש כרגע בקופה כמה אלפי שקלים והיא עברה לשכן אחר מכיוון שהאחראי על ועד הבית עבר דירה.
האם יש עניין ללכת לבית דין ואם כן אז את מי צריך לזמן, או שמומלץ פתרון אחר לסוגיה.

תשובה:

שלום וברכה,

לא הגדרת מה תביעתך האם אתה תובע את קופת ועד הבית שיחזירו לך או שאתה תובע את השכנים שלא שילמו ואתה שילמת עבורם במשך הרבה שנים.

אם שכנים לא שילמו וועד הבית גבה רק מחלק מהשכנים, הועד לא חייב לריב ולתבוע מהשכנים שלא משלמים, ועד הבית הם לא חברת גבייה [ועד הבית ששייכת לאגודת תרבות הדיור חייבים לתבוע את השכנים שמסרבים, אבל שכן שעובד בתורנות]. ולכן התביעה שלך היא מול הדיירים שלא שילמו שהם ישלמו ואז תגבה את חלקך מהקופה.

את הקופה לא תוכל לתבוע רק את החלק היחסי שלך. ולא את כל הכסף שנמצא שם.

בהצלחה.