זכיות יוצרים

שאלה:

עיינתי קצת במה שכתבו הרבנים לגבי זכיות יוצרים ויצאתי מבולבל אם אפשר לקבל תשובות לכמה שאלות א.האם מותר לי להיסתכל בסרטים בלא רשות המוציא לאור ב.אם אני בכל מיקרה לא ילך לראות את הסרט האם מותר ג.אם הסרט ישן וקשה למצוא מי שיקרין אותו האם צריך לבקש רשות כדי לשלם ד.היום יש באינטרנט סרטים או דיסקים האם מותר להעתיק ה.תכנאי ששם לי כל מיני תוכנות במחשב האם אסור לי כיון שזה ודאי מועתק ו.אם אסור איך אתקן את כל הגזל ז.והאם אני צריך לימחוק את הסרטים שיש לי וכן מה עם התוכנות

תשובה:

שלום וברכה,

העתקה של סרטים ודיסקים לצורך אישי מותרת אבל לא לצורך מסחרי ולא לצורך פומבי. ולכן כל הסרטים שמוצגים באנטרנט מותר להעתיק לצורך אישי ולא לצורך מסחרי.

בהצלחה.