תאריך יום הולדת – משמעותו

שאלה:

אם נולדתי בשנה מעוברת, ופרשת השבוע היתה פרשת צו. האם זה גם הפרשה שהיתה בבת מצווה שלי?
מה המשמעות של הבת מצווה לעניין פרשת השבוע למי שנולד בשנה מעוברת?

תשובה:

אין הכרח שפרשת השבוע תהיה זהה, כי זה יכול להשתנות בהפרש של יום אחד בין השנים, נניח אחד נולד בשבת והשנה יום ההולדת שלו הוא ביום ראשון, וכן על זה הדרך…

אין כל משמעות לבת מצוה עם פרשת השבוע כיון שבנות לא קוראות את הפרשה בבית הכנסת.

בכלל אין משמעות סגולית לענין השיוך בין בר מצוה לפרשה אותה יקרא, זה פשוט ענין הלכתי, שבאותה שבת קוראים פרשה פלונית, ולכן אם הוא רוצה לקיים את המנהג לקרוא בתורה בשבת שלאחר בר המצוה שלו, הרי שהוא יקרא את אותה פרשה באותה שנה נקראת לאחר יום הולדתו.

שיהיו לך שנים טובות יפות ומאושרות, מלאות באהבת תורה יראת שמים ועשייה ברוכה ונעימה.