ריבית בהלוואת חטיף

שאלה:

שלום כבוד הרב.
לפני כמה זמן חברי פתח חטיף שלי לאחר שנתתי לו אישור ואמרתי לו לקחת, והוא אכל וחילק בערך חצי מהחטיף.
לאחר מכן הוא הגיע אליי עם חטיף כזה חדש וכשסירב לי לקבל הוא פשוט לא הסכים..
החטיף עדיין אצלי, מה עליי לעשות עם זה? האם יש כאן ריבית?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הוא לקח ממך על מנת להחזיר, הרי זה ריבית כיון שאתה הלווית לו את החטיף והוא מחזיר יותר. אם אתה נתת לו את החטיף במתנה, והוא לקח במתנה אבל לא הרגיש בנוח ולכן קנה לך חטיף אחר, אי"ז איסור ריבית.

בהצלחה.