פדיון הבן – הוציא ראשו במלקחיים ולאחר מכן ניתוח קיסרי

שאלה:

אשה שניסו להוציא את ולדה עם מילקחים אם הוא יצא צריך פידיון ולדעת הרב עובדיה יוסף ועוד עם ברכה .מה הדין אם יצא ראשו או חלקו ולא הצליחו לילדו ועל כן עשו ניתוח קיסרי האם צריך לעשות פידיון .זהו מעשה שהיה

תשובה:

שלום וברכה

כשהוציא ראשו זה נחשב לידה לענין זה שהוא נחשב בכור ופוטר את הבא אחריו מן הבכורה אפילו מת [ראה שו"ע סי' שה סעי' כג], ממילא גם יש לחייבו פדיון לכאורה, אבל בלא ברכה, ראה חלקת יואב ח"א סי' כו שהביא מחלוקת גדולה בענין לידת מלקחיים ומסיק לפדותו ללא ברכה, וכל שכן כאן שלא ממש ברור מה יצא איך וכיצד…

מזל טוב ורוב נחת.