עליה לקבר יום לפני היארצייט

שאלה:

שלום כבוד הרב,

אמא שלי שואלת:
לסבא שלי יש יורצייט ביום שישי הזה והיא נוהגת לעלות לקבר. היא שמעה שמתוכננות עבודות בכבישים המובילים לאזור בית הקברות וחוששת להתקע בפקקים ביום שישי לכן שואלת אם מותר לה לעלות לקבר ביום חמישי ?

תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני יש מעלה גדולה לעלייה דוקא ביום היארצייט, שאז יש דין לנשמה, וכאשר באים לקברו ומתפללים שם הדבר מועיל לו ביותר, אבל אם קשה ואי אפשר, אפשר להקדים יום אחד, בפרט שאמך אשה מבוגרת מאוד וקשה לה כל המסע הזה מן הסתם. יש אומרים שתוך שלושה ימים ליארצייט זה נחשב כמו היארצייט, אך לא מצאתי מקור לענין זה.

בשורות טובות.