להשתמש בהנחה של אחרים

שאלה:

שלום כבוד הרב,
בעבר שלחתי שאלה אם אפשר להשתמש בהנחה של עובדת ונאמר לי שאם לעובדת הנחה בלתי מוגבלת אז זה גזל. אמא שלי קנתה לי בושם ופתאום עלה בראשי שאולי זה מהחנות בו עובדת העובדת שאנו מכירים ואולי אמא שלי השתמשה בהנחה שלה . אני כמובן לא בטוחה בזה וגם לא נעים לשאול את אמא על כך .
יכולה להשתמש ללא חשש??
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

הבאנו שאסור להשתמש אם ההנחה היא מוגבלת לרוכשת בלבד.[בשאלה כתבת בלתי מוגבלת וכנראה טעית].

גם במקרים שהכרטיס מוגבל ללקוח בלבד ולא ניתן להעברה, הכונה שאסור לאחר לקנות עם כרטיס שלא שלו. אבל מותר לבעל הכרטיס לקנות ולתת מתנה או למכור לשני. ואם הלקוחה קונה ונותנת מתנה הרי היא נהנית מהכרטיס הנחה שנותנים לה הנחה ברכישה. ולכן מותר לך להשתמש בבושם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה ומחילה מהרב
    לא ניסחתי את דבריי נכון. התכוונתי שלעובדת אין הגבלה מבחינת כמות המוצרים שיכולה לרכוש עם הנחה.בכל מקרה תודה על חידוד הדברים.