הקפדה מאדם תלמיד חכם

שאלה:

שלום
היה לי מערכת יחסים מורכבת עם ת"ח גדול מאוד שהוא גם מטפל באנשים ויועץ.לאחרונה אחרי שפניתי ליעוץ אצל מישהוא אחר שמעתי ממנו שהוא מקפיד עלי כשניסיתי לשאול אותו מה העניין הוא אמר לי שאני יודע טוב מאוד ויכול להבין לבד.השאלה שלי מה מוטל עלי לעשות.האם מוטל עלי לנסות עוד להבין איפה הבעיה או שאני משוחרר מלרצות אותו.

תשובה:

ככל שלא פגעת בו ולא עשית כל דבר רע, אין לך כל חיוב לרצותו ולפייסו. כמובן תמיד טוב להיות באהבה ושלום עם כולם, אבל אין הגיון לחייב אותך לטפל בעצמך דוקא אצלו ככל שאתה לא מעוניין בכך, רק כדי לרצותו. אם אין דרך לפייסו בלא להזדקק לשירותיו, תמיד יש לנו את הכלל שאין מריבה בלי שני צדדים, כך שתמשיך לכבד אותו ולנהוג בו ידידות עד שהאבק ישקע…

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לפי האופי
    של האיש כל פניה אליו רק מעלה את חומרת הכעס.
    מסתבר שיסלק אותי בבושת פנים.איני מעוניין להיות נתון לסיטואציה כזאת במיוחד שגם הוא פגע בי.
    האם עדיין אני מחוייב בגלל שהוא תלמיד חכם.?

  2. לא צריך. אני מבין שלא עשית לו כל רע, ואין לו כל זכות להקפיד עליך. ידועים דברי רבי ישראל סלנטר בביאור המשנה הראשונה בפרק האומנין "אין להם עליו אלא תרעומת", שרואים שגם כדי להתרעם צריך איזו זכות ברת תביעה, אין זכות לכעוס סתם כך..