הכנת תה או מטרנה בשבת

שאלה:

בשבת כשמכינים תה או מטרנה מה צריך למזוג קודם את המים החמים או הקרים?

תשובה:

שלום וברכה

מטרנה יש בה חומרים שאינם מבושלים, ולכן אין להכין אותה אלא בכלי שלישי או במים פושרים שאין בהם חום שהיד סולדת.

לגבי הוספת מים קרים לחמים, בכלי שני מותר, כלומר שמים את החמים ועל זה אפשר להוסיף קרים.

על הכנת תה בשבת ראה כאן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם במים פושרים שאין היד סולדת בו,אז אם זה נעשה בשביל לתת תזונה לתינוק רעב, מפני מה עוד צריך התנאי של כלי שלישי,ומה עם זה ממש אף לעיכובא בדיעבד?

  2. במים פושרים אין כל בעיה, אבל אם זה מים חמים צריך כלי שלישי, גם אם הכוונה אחר כך להוסיף קרים. שני האופנים הללו זה ממש גם בדיעבד, ואין כל בעיה לעשות באחד משני אופנים אלו.

  3. אם נבוא להחמיר בכל דבר בכלי שלישי לא מצינו ידינו ורגלינו, על תה כתב ערוך השלחן שעינינו הרואות שמתבשל בכלי שלישי.