כהן ואישה שהייתה עם גוי

שאלה:

אני בחורה בת 23 במערכת יחסים (מאורסים) לכהן .
עכשיו לפני יום גיליתי שאני אסורה לו , אני ילדת אולפנה לשעבר ואחרי שסיימתי את הלימודים קצת התרחקתי מהתורה ולפני כמה שנים הייתי במערכת יחסים מרחוק עם גוי במשך כשנה וקיימנו יחסי אישות- אז לפי הבנתי אני נחשבת ״זונה״ וכביכול אסורה לו.
אני פגשתי את אהבת חיי ואני מתקרבת חזרה לדת בזכותו במעשים שלו , בזה שאני רואה אותו מניח תפילין כל בוקר , ובקידוש אומר אשת חייל ומסתכל עליי במבט אוהב , ואיך שהוא בא בשבת בבוקר מהבית כנסת ואני רצה אליו באהבה ובעוד כל כך הרבה דברים אני פשוט מתאהבת בדת ביחד עם האהוב שלי .
אני אוהבת אותו כל כך , הוא החצי השני שלי ואני לא רוצה להמשיך בלעדיו .
אני לא ידעתי שזה הופך אותי לאסורה האם יש כל דרך , אני אעשה הכל שנוכל להתחתן ולהביא ילדים בבית כשר כדת וכדין.
לפי הבנתי אישה אסורה לעדות ,רק לנידה , האם זה תקף במקרה הזה ?
בנוסף , כבר קיימנו יחסי אישות השאלה מה הדין על כך על הכהן?

תשובה:

שלום רב,

לצערי אין אפשרות להגשים את חלומך הנוכחי ובמקביל גם לבנות בית כשר. כבוגרת אולפנה את מבינה לבתורה ישנם כללים והם לא משתנים בסיטואציה כזו או אחרת. כלומר, ברור שבכלל כללים ישנם תתי סעיפים וכד' ואפילו ישנם מקרי שוליים שזה יחשב "לשעת הדחק" "בדיעבד" וכד'. אבל כאשר המקרה אינו עומד בכללים אלו לא יעזור התקרבות לדת, תפילין או לא משנה מה עוד. הלכה זו הלכה, ואותה אין דרך לשנות לעולם. ולכן, כל עוד הוא כהן, ואותו בחור היה גוי. התוצאה היא אחת: אסורה לכהן, והילדים שיוולדו יהיו חללים.

זה באמת מצער הסיטואציה שנוצרה אבל אנו לא יכולים לשנות את ההלכה כמובן.

לא הבנתי מה הקשר אם אישה אסורה לעדות לנדה וכו'. זה גם לא מדויק ובכל מקרה ממש לא רלוונטי למקרה.

העובדה שכבר קיימתם יחסי אישות בעבירה אינו משפיע על כהונתו של הבחור.