דפי עבודה שהביאו מהגן

שאלה:

שלום כבוד הרב,
נתקלתי בדפי עבודה של הבן שלי שקיבל מבית הספר ולא עשה בהם שימוש. יכולה לעשות שימוש אם אצטרך??
בנוסף, נזכרתי שבעבר הייתי מצלמת לתלמידים דפים ולא בכולם נעשה שימוש (בטעות צולם יותר, תלמידים לא הגיעו, חשבתי שאשתמש ובסוף לא השתמשתי וכדומה) ונתתי לגן של בתי בתור דפי טיוטה או שזרקתי. יש כאן גזל ??

תשובה:

שלום וברכה,

הדפי עבודה שהילדים מביאים מהגן, שייך לכם ואתם יכולים לעשות בו כרצונכם.

כאשר נשארו מספר דפים של תלמידים שלא הגיעו או שצולמו מעט יותר, ואין צורך בדפים האלו מותר לך לקחת אותם לעצמך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה לרב
    לי כנראה לא היה צורך בדפים באותו זמן, אבל לא שמרתי לעתיד למקרה שאצטרך לשימוש בית הספר ולא זוכרת אם שאלתי מורים נוספים מבית הספר אם להם כן יהיה צורך בדפים .
    יכול להיות ששאלתי אבל לא בטוחה .
    בדרך כלל אני אדם ישר ומאוד משתדלת להיזהר בענייני גזל אז אולי שאלתי או שחשבתי לעצמי שלא יהיו צריכים או שכלל לא חשבתי על זה ..לא זוכרת.
    אציין שהרבה פעמים צילמתי גם מהבית אז לא זוכרת מה וכמה נתתי לגן לצורך טיוטה. במצב כזה אין לחשוש ??

  2. אין לחשוש כיון שלא היה צורך בהם. וגם אם היה צורך בהם אין צורך לחשוש כיון שזה דבר מועט שאין דרך להקפיד שמותר לעובד לקחת.