קביעת ווסת לסירוג

שאלה:

לכבוד הרה"ג שליט"א
האם צריכים להיות ערנים לחוש ולחשבן דלמא האשה קובעת וסת לסירוג של כמה חודשים אפ' שיש לה עוד ראייות באמצע ביום אחר, ולמשל דראתה ביום ט"ו לחודש ואחרי ד' חודשים חזרה לראות כן, וכך ג"פ, אלא דבחודשיים בנתיים ראתה ביום אחר כגון ביום כ' וכ"ג וכדו'
וא"כ עד כמה חודשים יש לנו לחוש לכך (והאם צריכים לשמור הלוחות של שנים אחורה)

תשובה:

שלום וברכה

בס' משמרת הטהרה פרק ז הערה 132 האריך להוכיח שאם ראתה באמצע אינה קובעת וסת הסירוג ליום החודש, והביא שכן הורה הגרי"ש אלישיב, כך שלפי דבריו אין מקום לשאלה. אמנם בס' פתחי מגדים פרק כא סעי' יג החמירו בזה על פי דברי התפארת למשה, ומכל מקום נראה פשוט שכאשר מדובר בהפרש כזה גדול כמו שתיארת ובאשה שאין לה וסת קבוע, זה ניכר שזה מיקרי לגמרי ואין לחשוש, הדוגמא בשו"ע זה הפרש של חודשיים.

שבוע טוב.