תחבושת עם משחה בשבת

שאלה:

שלום. אשה שעשתה ניתוח באזור הפנים ויש לה דימום שצריך לשים תחבושת ועוד כמה פעולות שקיבלנו מהרופא, האם מותר להמשיך לעשות אותם בשבת?
בפרט, האם מותר לחתוך במספריים דבק ע"מ להדביק את התחבושת לפנים?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם יש חובה לשים תחבושת עם משחה חדשה כדי שלא יזדהם, אין למרוח את המשחה, רק להניח על התחבושת ואותה על הפנים. אין לחתוך דבקיות ולהדביק על התחבושת, יש להכין תחבושת מוכנה עם דבק מחובר לה לפני שבת.

רפואה שלמה ושבת שלום.