שוחט שנחשד במעשים חמורים

שאלה:

בעלי עובד בחול בשחיטה ידוע לי בוודאות על קשר הדוק עם גויה ימ"ש

תשובה:

שלום רב,

אם אכן כך זה מזעזע! מלבד עניינו האישי בינו לבין קונו יש כאן בעיה כפולה. גם עצם הבגידה באשת נעוריו שמלבד העבירה החמורה עם אותה גויה זה שפל מוסרי מזעזע. וגם העובדה שהאיש שוחט עם מטען כזה של עבירות בידו בעצם ימי השחיטה. משך דורות הקפידו כל הקהילות שהשוחט יהיה אדם ירא שמים. גם היום משתדלים כמובן להקפיד על כך. משום ששוחט שאינו ירא שמים בנקל יכול לפסול ולא לדווח על פסול בשחיטה.

אולם חשוב לציין, צריכים להיזהר שלא לחשוד בכשרים. אולי ראית משהו והדימיון שלך פיתח את זה לממדים כאלה. אני לא אומר שכך, ודאי שאיני יודע כלום. רק חשוב בטרם אנו חושדים באדם על מעשים כאלה לבדוק את הדברים היטב ולא להחליט על סמך דברים שרק מייצרים תחושות.