כשרות בשר מתורבת – הדפסה תלת מימד

שאלה:

יש עכשיו בשר עוף ובקר המיוצר במעבדה(מתורבת מתאים) מה הדין של בשר זה היות ולא מעורב שום שחיטה של בעל חיים בדרך היצור אלה לוקחים תאים ומגדלים במעבדה לכדי נתח הניתן לצריכה כמו בשר רגיל לחלוטין

תשובה:

שלום וברכה

הנושא הספציפי שהזכרת של בשר מעובד במדפסת תלת מימד, הוא נושא שלאחרונה התחילו לעסוק בו, אינני יודע להשיב באופן אישי כיון שאינני מתמצא בתהליך, יש כאן שני נושאים מרכזיים לדיון, האחד מה הוא החלק הנלקח מהבהמה לצורך יצור הבשר, האם הוא ראוי למאכל או לא, והשני הסוגיא של מעמיד, שלפיה, כאשר רכיב מסויים גורם לייצב את כל המאכל ולתת לו את הצורה או המירקם הטעם וכדומה, הוא לא בטל גם אם הוא בכמות מועטת מאוד, וגם אם מצד עצמו אינו אוכל. נושא זה נדון בהרחבה בסוף סימן פז בשו"ע יורה דעה. לכן נטיית הלב ללא היכרות היא שיש כאן בעיה של מעמיד וכדי לייצרו חובה שילקח מבשר כשר.