היין בחופה לא היה כשר

שאלה:

קידושין שהתברר אחר כך שהיין היה לא כשר א.האם היא מקודשת ב.ואם כן האם מותר להם לחיות חיי נישואין רגילים ג.האם צריך לעשות בחזרה את כל הברכות ד.ואם כן מה הדין אם עבר הרבה זמן

תשובה:

שלום רב,

א. הקידושין ודאי אינם קשורים ליין. והן קידושין גמורים כמובן.

ב. בודאי שהם נחשבים לנשואים. קנייני הנישואין נעשו והכל בסדר.

ג. אין צורך לעשות שוב את הברכות, כשרות היין שעליו ברכו אינו מערכב את ברכות הנישואין.