האם מותר להשתמש בגלולה בתחילת הנישואין?

שאלה:

אני נשוי טרי וכעת משרת בצבא ולא מתאים לי עכשיו להביא ילדים האם יש איסור להשתמש בגלולה?

תשובה:

שלום רב,

מצד ההלכה אני לא רואה שיש סיבה להיתר. דברי השו"ע הן ברורים. הן בסי' א' והן בסי' עו. שאדם חייב להתשדל לקיים פריה ורביה. נכון שהגדרת המצווה הזו היא שונה ממצוות אחרות. במצווה זו אנו לא רואים שיש חובה גמורה לפני גיל עשרים. ובודאי לא בגיל 13 כאשר נעשה מחוייב במצוות. וגם כפי המבואר בסי' עו אדם אינו מחוייב להשתדל מעבר לחובת מצוות עונה ולא בכל יום עד שיהיה לו פריה ורביה. כלומר, הגדרת המצווה הזו שההשתדלות שאדם מחוייב בה הוא כדרך כל הארץ, באון הנורמלי. אולם סתם כך ללא סיבה הנראית לעין כיצד נוכל להשתמט מסעיף מפורש בשולחן ערוך?!