לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נתינת אוכל לאדם שלא מברך

שאלה:

שלום
קניתי מתנה לחברה מהעבודה – שוקולדים ועוגיות למינהם
החברה מאוד רחוקה מהדת
אם אני אתן לה אני יודעת שהיא לא תברך, ואם אבקש זה ישמע בעיניה מוזר ואולי תצחק על כך כי שתינו מכבדות אחת את השניה ולא אומרות אחת לשניה מה לעשות בעניינים אלה.
האם אסור לי לתת לה את המתנה? נזכרתי בעניין הזה רק לאחר שקניתי והכנתי
תודה

תשובה:

אין לתת דבר מאכל לאדם שאינו מברך, אלא אם כן במניעת הדבר יש חשש איבה, לכן את העוגיות והשוקולד תאכלי את, ותקני לה מתנה אחרת.

ברכה והצלחה

מקורות:

ראה שו"ת מנחת שלמה ח"א סי' לה.