זכויות יוצרים

שאלה:

ציירתי ציור מסויים לאיזה אדם לפני כשנה וחצי, כעת יש לקוחה שמעוניינת גם היא לקנות את זכות השימוש בציור, האם אני יכולה למכור לה את זכות השימוש בציור אף בלא רשותו של הלקוח הראשון?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי חוק זכויות יוצרים עבודה של עצמאי שייך לעובד ולא ללקוח, ולכן הציור שייך לגרפיקאי ולא ללקוח, ומותר לגרפיקאי להשתמש בציור לעבודות אחרות או למכור את הציור לאחרים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.