הלוואה מכספי ההורים

שאלה:

שלום!

לפני כמה שנים הייתי מופקד על כסף מההורים שלי ע"מ לחלקם לכמה אנשים.
מכיון שלא היה כ"כ מסודר הנתינות לאחרים, הייתי משתמש בכיס אחד הן הכספים שלי והן של ההורים. ורשמתי הכל.

לבסוף נשאר כמה אלפי דולר שאני חייב להורים.

שאלה:
1) מה הדין בספק? האם עלי לשלם עד שיצא הספק מליבי לגמרי ששלמתי הכל לההורים?
2) מה הדין בכסף הזה שאני חייב, האם זה הלואה שאני צריך לשלם מיידי או אפשר להמתין כשירחיב קצת אצלי?

תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

אתה צריך להחזיר את החוב – מה שוודאי אתה חייב. אם יש חוב שאתה מסתפק אם אתה חייב לשלם, אינך חייב לשלם.

אם לא קבעו איתך זמן לחלק את הכסף אתה יכול לדחות את התשלום לזמן מאוחר, אבל שלא יהיה מדאי מאוחר, וראוי שתתחיל מיד לשלם בתשלומים נוחים.

בהצלחה.

מקורות:

כסף שמופקד בידך מותר לך להשתמש בו כמבואר בשו"ע סימן רצב סעיף ז. אם יש חוב שאתה מסופק אם אתה חייב כתב השו"ע סימן עה סעיף יח שאם חייב ולא יודע כמה חייב והתובע לא תובע בתביעת ברי, יש אומרים שמשלם את מה שחייב ותו לא, ועל השאר אינו חייב אף לצי"ש. ויש אומרים שלא נפטר מחובו עד שיתפשר. והש"ך פסק כשיטה ראשונה. ולכן צריך לערוך חישוב מדויק ולשלם את החלק שודאי אתה חייב לשלם.

כיון שלא היה זמן לפירעון החוב אתה יכול לשלם מאוחר, אבל לא לאחר את התשלום מעבר לזמן סביר. והטוב להתחיל לשלם את החוב בתשלומים נוחים מיד.