מציאת אבידה בחנות

שאלה:

שלום,
בחנות שבה אני עובדת מצאתי זיכוי שאבד למשהו על סך 50 ש"ח.
על הזיכוי אין פרטיים אישיים על אותו אדם, לכן אין לנו דרך לאתר אותו. אבל רשום בו את מה שקנה.
האם צריך לשמור את זה? או שמותר לי לקחת את זה?

תשובה:

שלום וברכה,

הפריטים שהחזיר וקיבל הנחה נחשב לסימן ולכן יש לפרסם ולתלות מודעה בחנות ואם לא יגיע המאבד אפשר לרשום במקום שמור ולהשתמש בזיכוי. ואם יגיע במועד מאוחר בעל האבדה תצטרכי לשלם לו את ערך הזיכוי.

נ.ב. כדאי שתתלו מודעה בחנות במקום בולט שכל חפץ שנשכח בחנות ולא יידרש לאחר 30 יום יהיה הפקר. במקרה כזה כל החפצים שנשכחים את שומרת במקום צדדי למשך 30 יום ואח"כ תוכלי לעשות בהם כרצונך.

בהצלחה.