חוטא ושב כל הזמן – מה עושים?

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני יספר לך על עצמי קצת על עברה בציפי שאני עובר עלייה ואני מבקש מבורא עולם סליחה על מה שעשיתי ולא יעבור על עברה הזו שוב תמיד קורה שאני חוטא ומבקש סליחה כול פעם

האם בורא עולם סולח לי על זה כי אין לי לאין לשוב?
זה ממש לא מרגיש לי טוב שאני עושה צחוק מאבא שלי מאוד קשה לי

האם באמת יש לי הזדמנות לשוב לאבא שבשמיים?

לקחתי על עצמי באמת אבל באמת לא לחזור על עברה הזו אני מאוד בדיכאון מי זה קשה לי

תשובה:

שלום וברכה ידידי היקר, שכחת את הפסוק שמתאר לנו מי נקרא צדיק! בפסוק נאמר "שבע יפול צדיק וקם"! כלומר צדיק הוא כזה שנופל ושוב נופל ושוב נופל, ולמה בכל זאת הוא נקרא צדיק? כי הוא תמיד קם! הוא לא מתייאש מנפילות, הוא מבין שבורא עולם שנתן בנו את היצר הטוב הוא גם נתן לנו יצר הרע כדי שנתמודד, וקורה שנכשלים, והחכמה היא לא להשבר אלא לקום ולהמשיך להלחם עוד.

 אשריך!!