פורים בשנת אבל

שאלה:

אני רווקה בשנת אבל על אבי, האם מותר לשמוע מוזיקה ככל שנה? הורי גרושים עוד מלפני הפטירה ואימי שלא אבלה כלל רגילה כל שנה להשמיע מוזיקה בקול, ואנחנו הבנות לא רוצות לבאס לה את החג. מה עלי לעשות ביום הזה? והאם מותר לי ללכת למכרים שאצלם אנחנו מבקרים כל שנה בפורים, ומשמיעים שם מוזיקה?
כמו כן אם תדפוק אצלי חברה שלא מעודכנת שאני בשנת אבל ומביאה משלוח מנות, מה עלי לעשות? מצד אחד אני לא ארצה לצער אותה עם הבשורה ביום השמח הזה, מותר לתת אותו לאמא שלי?

תשובה:

שלום וברכה

אין לאבלים לשמוע מוזיקה בשנת האבל, גם לא בפורים, אני לא חושב שזה מה שיקלקל לאמך את החג, ובכל מקרה אני משוכנע שהיא שמחה לסייע לך להיות עם אבלותכן, בסופו של דבר אתן בנותיה וטובתכן זה הדבר שהכי חשוב לה.

בעצם הסעודה אצל המכרים שאתם רגילים להיות אצלם כל שנה מותר לכן להשתתף, כפי שהסברנו כאן בהרחבה. אבל אם יש שם מוזיקה יש להמנע אם זה לא צער גדול, ולכן כדאי שיתחשבו בכן ולא יביאו כלי נגינה לסעודה בשנה זו.

בשורות טובות.