חתונות בשנת אבל

שאלה:

בשנת אבל על אבא, חברות רבות שלי מתחתנות בתקופה זו, כמו גם בנות דודות קרובות, הבנתי שמותר ללכת רק לחופה, אבל אני שמה לב שבחלק מהחופות שמים מוזיקה ברקע, אני לא יודעת באיזה חופה תתחיל פתאום מוזיקה ובאיזה לא. מה עלי לעשות במצב זה?
ואם מותר ללכת אז אני יכולה ללכת בבגדים חגיגיים, בגדי שבת? או שבגדים פשוטים של חול.

תשובה:

שלום וברכה

אכן ההיתר להשתתף בחופה הוא רק עד כמה שאין שם מוזיקה, ונראה שבדרך כלל אצל בני אשכנז שהחופה בחוץ אין מוזיקה בחופה ואת יכולה לסמוך על כך, וגם אם במקרה היה משהו, אז תלכי רגע לצד עד שתתחיל החופה עצמה, בשעת החופה עצמה הרי ודאי אין מוזיקה. את יכולה ללבוש בגדי שבת לצורך זה, כיון שההימנעות מכך היא מנהג ולא איסור גמור, ולצורך חופה לאשה שזה בולט נהגו להקל.

בשורות טובות ובשמחות אצלך בעז"ה בקרוב.

מקורות:

ראה שו"ע ורמ"א סי' שצא סעי' ג.