מנהגי אבות

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אני בן להורים תורניים ספרדיים, בעלי מנהגים ספרדים
במסגרת השתדלותי להתחזק בתורה ובקב"ה, במהלך לימודי ההלכה והנהגות החיים אני מוצא את עצמי מתחבר בעיקר לפסיקותיו של הרמב"ם
שאלתי היא האם יש מקום לקבל על עצמי הלכות אשר לא כמנהג אבותיי, האם צריך לעשות התרת נדרים וכו
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה ידידי,

ראשית ברכות חמות על דרכך הטובה והחיזוקים שאתה עושה, זה דבר נפלא מאוד!

לשאלתך, בודאי אין לשנות מנהגי אבות, וכשאני אומר מנהגי אבות זה לא הנושא של מנהגי הוריך, אלא אבות אבותיך, בני קהילתך, שנהגו לפי פסקי בני ספרד שבמרכזם עומדת פסיקתו של השולחן ערוך. יש חובה לנהוג במנהגי אבות שנאמר אל תיטוש תורת אמך.

נקודה נוספת שאני מרגיש בעצמי, אף שלמדתי סוגיות רבות ועסקתי יותר ופחות בהרבה נושאים, לעולם אני עומד כגרגיר אבק בפני הנפילים ענקי הרוח, כלומר, מי אני שאחליט שפסיקה זו טובה בעיני יותר וזו פחות, כשלומדים דברים לעומקם נדהמים מעוצמת הידע העמקות וכו' של גדולי הדורות, אנחנו לא נדע ולא לנו נמסר להכריע, אלא ניתנו לנו כללי פסיקה שונים, ולפיהם עלינו להנהיג את אורחותינו. אני אלך במנהגי אבותי בני אשכנז, אתה במנהגי אבותיך בני ספרד, בני תימן לפי מנהגי אבותיהם שאכן נסמכו יותר על פסיקותיו של הרמב"ם, ומבין כולנו יתקלס עילאה!

שבת שלום ומבורך.