שמיטת כספים על חובות שהפירעון אחר השמיטה

שאלה:

לגבי מתן הלוואה (טרם עריכת פרוזבול) באופן שהפרעון נעשה בשיקים דחויים חודשיים, האם מחילה על השיקים הדחויים, שזמן פרעונם לאחר כתיבת הפרוזבול והשבתם ללווה לאחר ראש השנה תשפ"ג, יכולה להיכנס לגדר מצוות "שמיטת כספים"?

תשובה:

שלום וברכה,

שמיטת כספים משמטת רק חובות שזמן הפירעון לפני השמיטה. אבל חובות שזמן הפירעון אחר השמיטה [אחר ר"ה של שנה שמינית]. בהלוואה עם פריסת תשלומים, כל התשלומים שלפני השמיטה, אם הלווה לא שילם השמיטה משמטת. וכל התשלומים שקבע שישלם ר"ה של השנה השמינית, אין שמיטת משמטת. ולכן אם אתה לוקח צ'קים עם תאריכים לשנת תשפ"ג, אין צורך בפרוזבול. אבל על צ'קים שבשנה זו השמיטה משמטת, ואם אתה עושה פרוזבול אין שמיטה משמטת.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן סז סעיף י.