קניית אתרוג מכספי מעשר שני

שאלה:

אדם שפדה את פרות מעשר שני בכסף בזמן שהיה צריך לאוכלם בירושלים ורוצה לקנות בהם אתרוגים לאכילה וגם להשתמש בהם לנטילת ארבעת המינים האם יכול לקנות בלי לטפול לכספי חולין כי סוף כל סוף כוונתו לאוכלם בגמר המצוה

תשובה:

שלום וברכה,

המשנה במסכת סוכה (לד, ב) אומרת שאתרוג של מעשר שני בירושלים לכתחילה לא ייטול, [י"א שמכשיר את האתרוג לקבל טומאה. וי"א שמפסיד את האתרוג במשמוש הידיים]. ואם נטל באתרוג זה כשר משום שהוא ממון של בעלים. ולפ"ז ה"ה בכספי מעשר שני שלכתחילה לא יקנה בו אתרוג לצורך מצווה, אבל אם קנה ונטל בו יצא יד"ח.

בהצלחה.