לווה שרוצה להוזיל סחורה למלווה – ריבית

שאלה:

שלום וברכה
ראובן סיטונאי צריך הלוואה לעסק שלו שמעון שיש לו חנויות מוכן להלוות לו כסף שיצא גם כן מהעסק שלו ואומר לשמעון שהוא מלווה לו הכסף אבל במקום לקחת ריבית ממש הוא יעשה לו הנחה על הסחורה שיקנה ממנו האם גם זה נקרא ריבית ואסור?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

לווה שמוזיל למלווה בסחורה או כל טובת הנאה של ממון וכן טובת הנאה שאינה של ממון נחשב לאיסור ריבית. ולכן אם מוזיל לו סחורה בגלל ההלוואה יש בזה איסור ריבית. ואם התנו זאת בתחילת ההלוואה הרי זה ריבית קצוצה.

בהצלחה.