בין אדם לחברו/ ויכוח

שאלה:

שלום כבוד הרב.
האם ישנה בעיה הלכתית לנצח חבר בוויכוח שאינו לשם שמים?
אני משער שזה לא דבר טוב סתם להתחיל וויכוחים ולתקן אנשים שאומרים דברים מוטעים אם אין נפקא מינה לעבודת ה׳ או לאיזה צורך חשוב כלשהו..
אבל היום קרה לי שהיה לי יצר הרע לעשות זאת, ותיקנתי משהו שמישהו אמר ממש בביטחון מלא ובהרגשה שהוא יודע, אז הוא ניסה להוכיח את טענתו, אבל כשהוכחתי לו שאני צודק הוא שתק והרגשתי רע עם זה שגרמתי לו צער על נושא מיותר.
האם יש כאן בעיה הלכתית בגרימת צער הזו ליהודי?
ואם כן מה התשובה על כך?
(אני חושב שיהיה מצחיק בעיניו אם אבקש ממנו סליחה על כך שהתווכחתי איתו.)

עוד אשמח לשאול, האם כשאני שומע אדם לומד ואני מזהה שהוא לא הבין נכון, אבל הדבר לא מעכב את ההבנה הכוללת או שאי ההבנה אינה גורמת למכשול בהלכה, אני צריך לתקן אותו?

תשובה:

סתם לצער בן אדם בדבר שאין לו כל משעות יש בזה איסורשל הונאת דברים, אינני בטוח שכל ויכוח גורם צער אבל במידה וכן, יש להמנע, כמובן שכאשר מדובר בלימוד תורה יש להעמידו על האמת, גם אם זה לא נוגע להלכה, שידע דברים אמיתיים ונכוחים.

בהצלחה