קביעת המנהג לגר שמתגייר

שאלה:

שלום לרב ,
האם,
בית יוסף יורה דעה סימן רסח
כתב רבינו בשם רב יהודאי דעבד קטן או שוטה מטבילין אותו על דעת בית דין ואין זה סותר למה שכתב כאן בשם בעל הלכות דחרש שוטה וקטן שבאו להתגייר אין מקבלין אותם דעבד שאני דכיון שרשות רבו עליו הרי הוא כגר קטן שמטבילין אותו על פי אבותיו:

האם יש כאן ראיה,
שאם גר מתגייר, אז יקבל , עליו, מנהגים והלכות, – יקבל כדעת רבו, שנחשב כאביו?

תשובה:

לא הבנתי את הקשר בין תלמיד לעבד, עבד יש לאדונו בעלות גמורה עליו מבחינה ממונית, לכן יש צד שהוא נחשב כאביו, אבל מה זה קשור למי שמכין אדם גיור או מגייר אותו? הנושא לכשלעצמו נדון בפוסקים בהרחבה אבל ראיה מעבד ודאי אין.

יום מבורך.