צדקה לעילוי נשמה

שאלה:

אישה צדיקה נוהגת לתת צדקה ולהזכיר בשעת הדלקת נרות שבת לעילוי נשמת הורים וקרובים שלה, והתעוררה לדעת האם שפיר עביד לבקש על עילוי נשמתם שלא בשנה הראשונה, יוה"כ או ביארצייט? שהרי לכאורה, נשמתם לא עומדות בדין אחר שנה הראשונה, ואולי הזכרתם רק יזיק להם לעורר דינם. האם יש מקור לחשש כזה?

בכבוד

תשובה:

אין חשש בכלל, בודאי הם צריכים זכויות כל הזמן, אדרבה ואדרבה. סיפר לי יהודי שהיה עם הגרש"ז אויערבך זצ"ל בניחום אבלים, והוא אמר לו שכבר עשרות שנים לאחר פטירת אביו הוא עדיין שולח לו מתנות… מידי פעם נותן צדקה ואומר לעילוי נשמת אבי רבי חיים ליב וכו'…

תזכו למצוות.