מי ישלם הוצאות האינסטלטור בדירה שכורה

שאלה:

שלום, הזמנתי אינסטלטור (לדירה שכורה בה אנו מתגוררים), עקב סתימה בכיור במטבח, אחר התיקון הוא אמר שהסתימה לא נבעה משאריות מזון וכו' אלא זה דבר שקורה עקב שימוש בכיור , האם אני השוכר צריך לשלם על כך או בעל הדירה?

תשובה:

שלום וברכה,

סתימה שנבעה משימוש רגיל, מוטל על המשכיר לתקן. ולכן אם האינסטלטור קבע שלא היה שימוש חריג, המכשיר ישלם את הוצאות האינסלטור.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן שיד כל דבר שהוא מעשה אומן מוטל על המשכיר. ולכן נזק שנעשה משימוש הוגן מטל על המשכיר לתקן.