לגשת להוצל"פ עבור צ'קים שבוטלו

שאלה:

לקוח היה חייב לי 20000 שח ולא הסכים לשלם לי עקב ויכוח מסויים על ה20000שח עקב כך שלא הסכמתי איתו הוא ביטל לי ציקים שלא קשורים לויכוח זה בכלל מעסקאות קודמות, שעליהם אין שום ויכוח, ביטל רק בשביל ללחוץ אותי האם אני יכול לתבוע בהוצלפ את הציקים שאין לגביהם שום ויכוח.

תשובה:

שלום וברכה,

אם הלקוח מודה בחוב של הצ'קים, והויכוח הוא על חוב אחר, מותר לך לגשת להוצל"פ כדי לפדות את הצ'קים. אם יש ויכוח על החוב של הצ'קים אסור ללכת להוצל"פ אלא לתבוע בבית דין תחילה.

בכל מקרה אתה תהיה חייב לשאת בהוצאות שאתה משלם להוצל"פ, ולא תוכל לדרוש אותם מהלקוח, וגם אם הם ידרשו מהלקוח שישלם לך את ההוצאות, אסור לך לקחת את ההוצאות.

בהצלחה.

מקורות:

הוצאות של הוצל"פ אסור לקחת אא"כ הוא סרבן בית דין, ובמקרה שלך שאין תביעה בבית דין לא תוכל לגבות הוצאות.