ירושה מאבא של אמא

שאלה:

לפני כמה שנים סבא שלי נפטר והאחים התחלקו בדברים אמא שלי לקחה טלפון נייד שנראה כשר וספרים והביאו לי את זה .. אתמול קראתי הלכה שירושה עוברת לבנים האם יש חשש לגזל?

תשובה:

שלום וברכה,

אין ספק שאמא שלך קיבלה את הטלפון והספרים בהסכמת האחים, ולכן אין כאן חשש של גזל. רק אם האחים מתנגדים שהבנות יקבלו וההורים לא השאירו צוואה הלכתית, אז הבנות לא יורשות. אבל אם אין התנגדות מצד האחים שהבנות יקבלו, הרי זה שלהן.

בהצלחה.