חנוכת בית – חובה?

שאלה:

שלום כבוד הרב. אני ואישתי נכנסנו לדירה שקנינו לפני כ 4 חודשים. לצערינו הרב אנחנו פשוט לא מגיעים ללארגן חנוכת הבית מסיבות שונות למיניהם. ברצוני לשאול האם אני יכול פשוט במקום לארגן חנוכת בית ולהזמין ולארגן סעודה לתרום את הכסף הזה לבית כנסת או לאברך שנזקק מאוד ובזה לצאת ע"י חובה? או אולי יש עוד אפשרות לצאת ע"י חובה בזה בלי לארגן את זה בבית?

תשובה:

שלום וברכה

חנוכת הבית אינה "חובה", אדם שאינו עושה זאת אינו עובר איסור, אלא זה מנהג טוב להודות לה' על הבית החדש בפני בני המשפחה וידידים, וככל שמדובר בארץ ישראל זו גם סעודת מצוה. אז אם זה לא מסתדר לכם אפילו משהו קטן, אזי הפתרון שהצעת הוא נחמד לקחת את הסכום לתת לתלמיד חכם עני, זה גם סוג של הודיה לה' יתברך.

שיהיה לכם ישוב טוב וחיים שמחים ומאושרים.

הצטרף לדיון

תגובה 1