הלשנה על עובדי הובלות ציוד

שאלה:

ראיתי עובדי חברת-הובלות-רהיטים [מעבר דירה] מקיימים הפסקת שתית-קפה, ובסוף ההפסקה זורקים את הכוסות החד-פעמיות בגינה-הציבורית של הבניין [במקום ל-פח], והולכים להמשיך בעבודת הזזת הריהוטים לתוך הדירה.
כאשר ניכר-מאוד שלא יעניין אותם לנקות את הגינה הזאת אחרי כן.
-האם מותר לי להתקשר למספר-טלפון של המנהל שלהם ולדווח לו מה ראיתי ?

יצויין שאין לי כרגע
איך לדבר עם העובדים האלו ישירות בלי להפסיד זמן-עבודה-שלי.
-עד שהם יקיימו עוד פעם הפסקה בעבודה שלהם כדי להקשיב להערה שלי יתכן שיקח הרבה זמן.
= יותר חסכוני בזמן לפנות למספר הטלפון שרשום על המשאית שלהם.

האם זה מותר לחלוטין ?
או נחשב הלשנה אסורה,
כי לא ניסיתי להעיר קודם לאנשים עצמם ?

תודה,

תשובה:

שלום וברכה,

להלשין למנהל על העובדים שלא נהגו כשורה אין איסור של 'מוסר', אבל יש בהלשנה זו משום איסור לשון הרע. וגם לשון הרע לתועלת שמותרת הוא רק באופן שהתרה בחברו תחילה. ולכן יש להתרות תחילה ולא להלשין למנהל.

בהצלחה.