האכלת ציפורים שאין מזונן עלי בשבת

שאלה:

בס"ד
שמעתי שאם אני נוהג ג פעמים ויותר למשל להאכיל ציפורים שאין מזונן עלי (בחול) הרי זה נתפש עלי כעין נדר וחובה עלי להקדים מזונן למזונותי כדין עופות ובהמות שמזונותיהן עלי.
א. האם זה נכון?
ב. אם זה נכון מה הדין לגבי שבת
האם גם בשבת עלי להקדים מזונותיהן למזוני כדין בהמות ועופות שברשותי
ואם כן האם מותר לי לתת להם מזונות בשבת עצמה כאילו מזונותיהן עלי?
בכפוף לדינים של מתן מזונות לחיות עופות ובהמות שמזונותיהן עלי
תודה מראש
נא להשיב את התשובה רצוי עם מקורות

תשובה:

אינני מכיר כזו הלכה, הדין של הקדמת מאכלם על שלך הוא משום צער בעלי חיים כיון שהם תלויים בך, ככל שזה לא כך וסתם אתה לפעמים מאכיל ציפורי רחוב, אין בזה כל חיוב ולא נדר ואין צורך להקדים ובשבת אסור עליך להאכילן.