ברכה על מיץ ענבים מעורב במיץ שאר פירות

שאלה:

מיץ ירקות ופירות שסוחטים בבית מעורב בהם גם ענבים .איזה ברכה עושים על המיץ הזה.
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

כאשר זה מעורב רק במים אפילו רבע יין כבר מברכים הגפן לדעת הרמ"א, אבל כאן שמעובר במיני פירות אחרים וטעמו לא ניכר ודאי יש ללכת אחר הרוב לענין הברכה.

מקורות:

ראה סי' רד סעי' ה.

שולחן ערוך אורח חיים הלכות ברכת הפירות סימן רד סעיף ה: שמרי יין, מברך עליהם בורא פרי הגפן; נתן בהם מים, אם נתן שלשה מדות מים ומצא ארבעה, הוה ליה כיין מזוג ומברך: בורא פרי הגפן, אם מצא פחות, אף על פי שיש בו טעם יין, קיוהא בעלמא הוא ואינו מברך אלא שהכל; והיינו ביינות שלהם שהיו חזקים, אבל יינות שלנו שאינן חזקים כל כך, אפילו רמא תלתא ואתא ארבעה אינו מברך עליו בפה"ג; ונראה שמשערים בשיעור שמוזגים יין שבאותו מקום. הגה: ובלבד שלא יהא היין אחד מששה במים, כי אז ודאי בטל (אגור). משנה ברורה: (לג) ודאי בטל – אפילו יש בו טעם יין ואף דבעלמא קי"ל טעם כעיקר דאורייתא הכא לא חשיב טעם דכקיוהא בעלמא דמי. ואם נתערב יין בשאר משקין עיין לעיל בסימן ר"ב ס"א בהג"ה ובמ"ב מש"כ שם: