תאריך אזכרה תשפ״ב – שנה מעוברת

שאלה:

שלום רב.
אם יום הפטירה והקבורה היה בה׳ אלול תשפ״א , מתי ראוי ונכון לעשות אזכרה של שנה? אשמח שתנקבו בתאריך של 11 חודש ו-12 חודש.
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהשנה היא שנה מעוברת, ה12 חודש שהוא העיקר למנהג בני ספרד יהיה בה' באב, וה11 חודש בתמוז, לבני אשכנז העיקר הוא ב13 חודש בה' באלול. בשו"ת רב פעלים ח"ד סי' מא כתב, שגם למנהג בני ספרד, המחמיר לעלות לקבר גם ב13 חודש תבוא עליו הברכה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כשזו לא השנה הראשונה לפטירה הנושא של שני האדרים לא רלוונטי מבחינתכם, זה נשאר בו' ניסן. אם זו השנה הראשונה, אז למנהג הספרדים העיקר הוא בו' אדר ב', ולמנהג האשכנזים העיקר הוא בו' ניסן.