רשימת שעות התנדבות

שאלה:

בס"ד.

שלום וברכה לרב.
אני מקבל על מלגה בתמורה ל100 שעות התנדבות.
השאלה שלי היא כזו: האם כשאני בא לבית הספר לעשות את המלגה, ובד"כ שעו המלגה הן מ10:00 עד 14:00. האם כשמצד בית הספר אומרים לי באחת שאין צורך שאשאר לעוד שעה, כי למשל אין תלמידים לסייע להם. האם אני יכול לציין שהתנדבתי 4 שעות כי אני באתי להקדיש 4 שעות התנדבות ולא 3 . וביה"ס מנע ממני לבצע 3. או שאין זה משנה ועליי לרשום 3. ?
(האם הרב חושב שחסרים פרטים וזה תלוי בשאלה האם אני יכול לבצע את המלגה בימים אחרים או לא?)
תודה לרב.

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר באת להתנדב 4 שעות והם מנעו ממך את המשך העבודה, אתה יכול לרשום התנדבות של 4 שעות, ולצבור את השעות של התנדבות כדי לקבל את המלגה. כיון שהם הקציבו לך שעות עבודה הם חייבים להעמיד לך אותם, ואם לא העמידו חייבים לשלם לך עבורם, וכ"ש כשמדובר בצבירת שעות של התנדבות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן במקורות.