קנס פיגור החזרת ספרים

שאלה:

לקחתי ספר מהספרייה ביישוב בלי לעשות מינוי, ואיחרתי הרבה בזמן ההחזרה , בזמן שלקחתי אותו הספרנית אמרה שאין לה מחשב כרגע או משהו כזה והיא סומכת עלי שאחזיר ואתקשר במידת הצורך , לאחר כמה זמן אשתי פשוט החזירה את הספר לספרייה ,
דיברתי עם ספרנית והיא אמרה שבעקרון יש קנס אחרי 30 יום אלא אם מתקשרים להאריך . וגם בתקופת הקורונה ממש מתחשבים וכו' וזה תלוי בספר אם הוא מבוקש או לא לדבריה , בכל מקרה עברה קרוב לשנה , והספרנית שפגשתי ברחוב במקרה אמרה שזה בסדר והכל טוב .. השאלה אם אפשר לסמוך על זה או שעלי לעבור איתם בדיוק על המידע ועל זה שלא התקשרתי וכו' ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הספרנית אמרה שזה בסדר, אתה לא צריך לחשוש, ואתה לא חייב לשלם את הקנס. יש סמכות לספרנית להחליט על הקנסות.

בהצלחה.