כתם על נייר קינוח

שאלה:

שלום
אשתי בת 52 וכבר כמה שנים לא רואה דמים
לפני שבוע, לאחר תשמיש כשקינחה ראתה כתם ורוד ולא שמרה את זה
ומאז לא היה כתמים נוספים
מה ההלכה לגבי זה?
אם אפשר תציינו מקור שאוכל קצת לקרא על כך
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בענין כתם על נייר קינוח יש מחלוקת ידועה אם הדבר נחשב ככתם על דבר שאינו מקבל טומאה או לא, יש מקילים ויש מחמירים וראה מאמר ארוך על כך בסוף הספר מראה כהן. לכן בכל מקרה של צירוף ספק נוסף, נניח היא לא בטוחה על הכתם [לפעמים נראה ורוד בגלל השתקפות הלחות לאור הנורה בחדר], או לא בטוחה על הגודל, אולי היה פחות מגריס, או שיש לה צד שיש לה שם פצע, זה מצטרף למקילים בפרט שהיא מסולקת דמים ושום דבר לא המשיך אחר כך.

מקורות:

בענין כתם על נייר קינוח, שתי סברות נאמרו בזה להחמיר: א. יש סוברים שהואיל והנייר היה נקי והכתם בא מגופה, נחשב הדבר ככתם שנמצא על גופה ולא ככתם שנמצא על נייר שאינו מקבל טומאה, וכן דעת הגרי"ש אלישיב. כמו כן, יש שהחמירו כדעת הסדרי טהרה, שהואיל והנייר מוחזק בידה של האשה נחשב הדבר כאילו נמצא הכתם על היד. להלכה, קיבלתי מרבותי להחמיר בדבר כאשר הכתם הוא יותר משיעור גריס, וכ"כ בס' משמרת הטהרה ח"א עמ' עג. אולם, המיקל בדבר יש לו על מי לסמוך.