אונן לאחר שמסר לחברה קדישא

שאלה:

האם ההוראה היא שאונן שפטור מכל מצוות עשה היא גורפת במידה ומדובר באדם שלא מטפל בקבורת אחיו. האם יש בזה איסור להניח תפילין ולהתפלל עד הקבורה,ספרדי

תשובה:

מעיקר הדין ברגע שהאונן מסר את עניני הקבורה לכתפים, כלומר הוא מצידו מסר את הנפטר וכל מה שנדרש ליד החברה קדישא, פוסקת ממנו אנינותו, אלא שנהגו שעדיין הוא נחשב אונן במידה והוא משתתף בלוויה, אלא שבאותה שעה הוא כבר רשאי להחמיר על עצמו לקיים את המצוות.

מקורות:

ראה שו"ע סי' שמא סעי' ג ובש"ך ודגול מרבבה שם, וע"ע פני ברוך אנינת סעי' נה.