תשלום נזק ממעשרות

שאלה:

שבוע טוב,
הבנתי שכאשר יש תקופה שלהורים יש הוצאות רבות כמו תקופת חתונה אפשר להעביר להם את המעשרות. ב"ה יש לנו שמחות בבית כך שאני מעבירה להם מעשרות. השאלה שלי היא שאני עשיתי נזק לאוטו של ההורים וסיכמנו שאני אשלם את עלות חלק מהתיקון. נגיד המעשרות שלי זה 500 ש"ח וההשתתפות בתיקון זה 700 ש"ח. האם אני צריכה לתת להם 1200 ש"ח או שאני יכולה להעביר את המעשרות ולהשלים רק את ההפרש(200 ש"ח). כלומר האם אני יוצאת ידי חובת מעשרות או שאני צריכה לתת את זה כשני תשלומים נפרדים?
תודה רבה רבה ושבוע טוב

תשובה:

כיון שתשלום הנזק מוטל עליו כחיוב וזה לא נתינת מתנה להורים, הזקת וחובה עליך לשלם, אי אפשר להפטר מחיוב זה על ידי כספי צדקה. זה יש לשלם מכספך.

בשורות טובות ושיהיה תמיד רק שפע.