לנדור בשם מישהו אחר

שאלה:

שלום כבוד הרב,
לפני שנתיים סבי נפטר ולפני כן הוא ביקש מאבי לנדור נדר שלא יעשה קעקוע ומעבר לכך שגם אני ואחיי לא נעשה
האם אבי יכול לנדור בשמנו על כך או שמא אנו צריכים לנדור על כך בעצמנו?
תודה רבה

תשובה:

אביכם לא יכול לנדור אביכם, אבל שים לב לאבסורד שבשאלתך… הרי בדיוק אותה תורה שמזהירה לא לעבור על נדר היא זו שאוסרת עשיית קעקוע… ובדיוק באותה דרגת חומרה!! אז אם אתה מאמין בתורה ויודע שהנדרים זה דבר חמור, דע שגם הקעקוע אסור בדיוק באותה מידה…

בשורות טובות ושבוע מבורך.