קדושת שביעית בפירות נכרי

שאלה:

שלום רב,
יש לי ירקות שאני מסתפק אם יש בהם קדושת שביעית או לא (כמו יבול נוכרי), האם שאריות שלהם לשים בפח שמיטה או פח רגיל? תודה

תשובה:

בכל הנושא של פירות נכרי אם יש קדושת שביעית נחלקו כידוע הבית יוסף והמבי"ט, מנהג ירושלים וקהילות הספרדים היה בזה כמו הבית יוסף שאין קדושת שביעית ואילו החזון איש כידוע החמיר בזה מאוד כדעת המבי"ט, וכל אחד יעשה בזה כמנהג בני קהילתו וכהוראת רבותיו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה,
    ובמקרה שלי בבית שלי יש לי ירקות גם שהם מאוצר בית דין גם יבול נוכרי, ואני מסתפק בשאריות של ירקות שהם נשארו מה הם? אוצר בית דין או יבול נוכרי… ובמקרה כזה לאיזה פח לשים אותם? תודה